Kjøkkenhagedag i Stjernehagen

Over hele verden arrangeres det kjøkkenhagedag førstkommende søndag.

Det blir det også i Stjernehagen i Tingvoll på Nordmøre. I år får barna møte hageheksa. I tillegg blir det foredrag, fotoutstilling, mat og underholdning for hele familien.

– Vi har fått inn mange bilder av kjøkkenhager fra hele distriktet som vi vil vise på Kjøkkenhagedagen 28. august, forteller hageansvarlig Susanne Friis Pedersen i Stjernehagen på Tingvoll. Alle som har sendt inn bilder blir med i trekninga av ei praktbok om kjøkkenhage.

Foruten spennende mat, foredrag og underholdning blir det hagevandring i Stjernehagen på Tingvoll gard. Hagen er stadig i utvikling, og her kan du få mange gode kjøkkenhagetips.

Stjernehagen er også kjent fra NRK-programmet Grønn glede, som i hele sommer har sendt små innslag fra aktivitetene til skolebarn i hagen. Les mer om det her.

Drifta av hagen er et samarbeid mellom Småsamfunnssatsinga i Tingvoll, Bioforsk Økologisk og Norsk senter for økologisk landbruk.

Les mer om programmet på http://www.bioforsk.no/ikbViewer/page/bioforsk/aktivitetskalender/aktivitet?p_document_id=84706

Les også hage.no's fotoreportasje fra Tingvoll gard i forbindelse med planleggingen av landets første økopark.