Nordmenn løfter sine roser mot terror

Det norske folk løfter fortsatt roser i været til minne om ofrene for terroraksjonen sist fredag. I Vikersund sørget de sørgende for å farge Tyrifjorden rød med roser.

I Vikersund i Modum kommune gikk mellom 2.000 og 3.000 mennesker i rosetog onsdag, skriver Bygdeposten.

– Vi ble frastjålet venner på Utøya, men vi vil aldri miste vårt brennende engasjement og vår omsorg for hverandre. Vi vil aldri miste håpet, sa AUF-leder i Modum, Kristin Lundø (19), som overlevde massakren som tok minst 68 liv på Utøya i Tyrifjorden.

Rosetoget ble avsluttet med at deltakerne kastet blomstene i sjøen.

I Bodø møtte mellom 15.000 og 18.000 mennesker opp for å minnes ofrene, ifølge arrangøren av rosemarkeringen der.

– Det er overraskende å se hvor mye kjærlighet som finnes i menneskene der ute i verden, og det varmer å se hvordan vi holder sammen når det trengs, sier initiativtaker Eirill Teigstad til TV 2.

Flere dager etter at rosemarkeringen startet i Oslo, ble det holdt markeringer flere andre steder i landet onsdag. I Kristiansund gikk flere tusen mennesker i rosetog.

– Anders Behring Breivik har planlagt dette angrepet siden jeg gikk i første klasse. Da jeg satte mine første steg på barneskolen, planla han detaljene om hvordan jeg og mine AUF-venner skulle drepes, sa AUF-leder i Kristiansund, Astrid Willa Eide Hoem, i sin appell, som ble vist på NRK.