Kan endelig flytte ut i drømmehagen

Etter flere ukers venting kunne Ine Sollie Narten og familien på Jessheim ta i bruk drømmehagen. Hagedesigner Darren Saines er hjernen bak den totale forvandlingen fra buskete ugresstomt til strøken designhage. (Bildekarusell)

Hage.no har fulgt dette hageprosjektet fra første spadetak, og frem til en fiks ferdig designhage som er skreddersydd familiens behov.

Grunnarbeidene startet i mai, og du kan lese mer om prosjektet og se bilder fra de ulike fasene her.

Regnet forsinket
På grunn av de enorme nedbørsmengdene som herjet Østlandet en lang periode, ble ferdigstillelsen noe forsinket. Himmelens sluser var også vidåpne da hage.no var med og overvar siste finish fredag 17. juni.

Prosjektet vi har fulgt ligger i boligfeltet Nordbyhagen på Jessheim. Man kan trygt si at utearealet ikke er til å kjenne igjen.

Der det før var en usådd plen full av gresstuster og ugress, er det nå et strøkent uterom med belegningsstein, terrasser, trapper, mur, levegger og beplantning.

Kjøkken i sentrum
Det plassbygde utekjøkkenet danner et naturlig midtpunkt, og Ine Sollie Narten er strålende fornøyd med resultatet.

Nå skal jeg stå ute og lage mat hele året, sa hun da hage.no besøkte eiendommen første gang. Dette bekrefter hun når hun besiktiger det flotte ferdige resultatet.

Utekjøkkenet innbyr absolutt til å utfolde seg i kokekunsten i friluft. På en armlengdes avstand er det et lite urtebed, og koke-/grilldelen er integrert i benken og kan dyttes inn når den ikke er i bruk.

Spesialdesignet kjøkken
Hagedesigner Darren Saines har selv designet kjøkkenløsningen.

Dette kjøkkenet har samme løsning som Chelsea-hagen, forteller Saines. Han sikter da til konkurransehagen Kebony Naturally Norway, som vant forgylt sølv i fjorårets Chelsea Flower Show i London.

Lite vedlikehold
Skjerming mot naboer, enkelt vedlikehold, utekjøkken og muligheter for avslapping, kos og hygge - samt lek for barna har vært sentrale ønsker i utformingen av designhagen.

Det har tatt ca fem uker å bygge hagen, og i perioder har det vært mange som har jobbet samtidlig på eiendommen. Det meste har gått etter planen, men det ble litt forsinkelser på slutten på grunn av vedvarende regn.

Den største utfordringen under byggingen av dette prosjektet har faktisk vært værgudene, bekrefter Darren Saines.