Grønne gleder i Berlin

Hage.no har nylig besøkt Berlin - en by spekket med historie, spennende arkitektur, kultur og grønne inntrykk. Se våre bildeglimt fra den tyske hovedstaden. (Bildekarusell)

Hage.no og Byggeindustrien besøkte Berlin i tre dager før St.Hans. Ett av flere høydepunkter på reisen var en tre timers båttur på elven Spree.

Spree er både en elv og kanal som flyter gjennom delstatene Sachsen, Brandenburg og Berlin. En sightseeing-tur på vannet er en flott måte å se storbyen Berlin på. Inntrykkene skifter fra hypermoderne bolig- og næringsbygg, til loslitte nedtaggede murbygninger.

Vi passerte både den tyske riksdagen og Berliner Dom på vår rute, samt den spektakulære hovedjernbanestasjonen Berlin Hauptbahnhof.

Vi passerte også East Side Gallery ved arenaen O2 World, som er en 1,3 km lang rest av Berlinmuren. Minnesmerket består av 106 malerier, som er laget av kunstnere fra hele verden. Dette skal være det det største open air-galleriet i verden.

Så å si langs hele ruten var det grønt og frodig. Ekstra vakkert var det med piletrærne hvor bladverket hang over vannkanten.

Vår tur startet ved Schlossbrücke i bydelen Charlottenburg. Turen gikk østover og inn i Landwehrkanal der båten returnerte vestover tilbake til utgangspunktet.