Vårtreff i Botanisk hage

Gingko, balkongplanter og Gartnerens hjørne. Søndag 29. mai kl 10.00 åpner portene for det populære Vårtreffet i Botanisk hage på Tøyen – en publikumsmagnet for alle plante- og hageinteresserte.

Utvalget av stauder, urter og sommerblomster er i år tilpasset den kresne hage- og balkongeieren som tenker miljø og tradisjon.

Siden Oldemors hage ble innviet i 2008 har interessen for gamle hageplanter og den østnorske plantearven nærmest eksplodert. Botanisk hages Venner selger i år et større og bredere utvalg av overskuddsstauder fra Oldemors hage enn noen gang før. Oldemors hage er en kombinerte sansehage og levende genbank for tradisjonelle prydplanter med mer enn 50 års historikk.

Botanisk hages Venner selger i tillegg mange spesialiteter som det ellers er vanskelig å få tak i. Noen eksempler er Ginkgo biloba/tempeltre, Brugmansia/engletrompet, kanna, oleander og duftpelargonier. Utvalget er i år tilrettelagt både for hageeiere og de med balkong eller liten terrasse. Blant annet er det laget ampler med utradisjonelle sammenplantninger. Dessuten er det et stort utvalg av sommerblomster og urter, alt miljøvennlig dyrket på Botanisk hages område.

Vårtreffet har etablert seg som en familiedag, og denne tradisjonen videreføres med flere aktiviteter for barna. For de minste blir det fortellerstund med blomstereventyr kl 11.30 og 13.30. For aldersgruppen omkring 8 – 13 år blir det hele dagen natursti med premiering. Mange vil sikkert benytte anledningen til også å besøke den populære utstillingen Doktor Proktors sensasjonelle samling av Dyr Du Skulle Ønske Ikke Fantes på Zoologisk museum.

Nytt av året er at flere av gartnerne i Botanisk hage stiller på Gartnerens hjørne. Dette tilbudet lanseres fordi vi vet at mange besøkende vil ha gode råd om dyrking av planter i hage og på balkong. Gartnerens hjørne blir å finne ved informasjonsstanden til arrangøren Botanisk hages Venner, ved Tøyen hovedgård, driftsbygningen. Her kan man også få informasjon om veksthussaken og melde seg inn i foreningen.

Hver hele time fra og med kl 11.00 til og med kl 14.00 blir det gratis omvisninger i hagen for publikum, i regi av Venneforeningens frivillige guidekorps. Venneforeningen har en egen kafé med vafler og forfriskninger. En rekke ”grønne” foreninger stiller ut planter, selger og informerer. Man kan også besøke det nye publikumsbiblioteket til Naturhistorisk museum, med hagebøker og populærvitenskapelig litteratur.

Alle inntektene på Vårtreffet går til Venneforeningens arbeid, som omfatter støtte til det nye opplevelsesveksthuset og ulike tiltak og anlegg i Botanisk hage.

FOR MER INFORMASJON:

Se Venneforeningens og Botanisk hages nettsider:

www.botaniskhagesvenner.no

www.nhm.uio.no