Snart duket for Chelsea Flower Show

Tirsdag 24. mai åpner Chelsea Flower Show for publikum. Hage.no vil være på plass i London og dekke dekke årets store begivenhet for hagefolket.

Chelsea Flower Show er (CFS) det desidert mest kjente av flere hage- og blomstershow i regi av Royal Horticultural Society, eller det kongelige engelske hageselskap om man vil.

Norge gjorde seg sterkt bemerket i fjor, da hagedesigner Darren Saines deltok med sin utstillingshage "Kebony - Naturally Norway" og vant sølvmedalje i sterk konkurranse med verdens beste hagedesignere.

Du kan lese om det her.

Chelsea Flower Show tar hvert år imot over 150.000 besøkende, og nesten 2000 pressefolk dekker begivenheten.

Showet har en rekke utstillingshager (Show Gardens) som konkurrerer om dommernes gunst, og det er knyttet stor prestisje i å nå opp i konkurransen. Bare det å få delta med en utstillingshge i Chelsea Flower Show er et trangt nåløye som er få forunt å slippe gjennom.

Totalt er det ca 600 utstillere, inkludert Show Gardens og firmaer som tilbyr sine varer og tjenester. Ikke minst kan man kjøpe blomster, planter og hageutstyr på messeområdet.

Interessen for  showet er enrom, og hvert år tar mange hageinteresserte nordmenn turen over til London for å se nyheter og få inspirasjon. Både privatpersoner, hagelag og profesjonelle utøvere er å finne på utstillingsområdet ved Royal Hospital i bydelen Chelsea.

I år vil altså hage.no være tilstede og dekke begivenheten. Skal du på Chelsea Flower Show og har tips eller innspill, vil vi gjerne høre fra deg.

Ta kontakt: sb@bygg.no eller tlf. +47-95 12 63 90

Showet går av stabelen i perioden tirsdag 24. mai til lørdag 28. mai. Hage.no rapporterer fra showet fra mandag 23. mai.