Her er vinneren av fotokonkurransen

Nina Møller Nordby har for andre år på rad vunnet fotokonkurransen Hus, Hytte og Hage 2010/2011.

 - Jeg er kjempeglad og overrasket, dette er helt utrolig. Nå blir det oppgradering av fotoutstyret, sier Nina Møller Nordby til hage.no.

For andre år på rad gikk hun seirende ut av konkurransen. I år var det hennes sort-hvitt bilde av en valmue som utkonkurrerte de andre bidragene.

Førstepremien er fotoutstyr for 15.000 kroner.

På andreplass kom Kathrine Hårstad, som kan velge fotoutstyr for 3000 kroner. Tredjeplassen gikk til Åshild Sørum, som får fotoutstyr for 1500 kroner.

Det har vært stor oppslutning om hage.no's fotokonkurranse, som har har vært arrangert i samarbeid med den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund.

Blant alle innsendte bidrag ble 100 valgt ut av vår redaksjon. Deretter fikk leserne være med og bestemme hvilke 50 som skulle gå videre til siste runde.

En egen jury med fotograf Morten Krogvold i spissen har blant disse 50 bildene plukket ut de tre beste.

Dette er juryens begrunnelse for vinnerbildet til Nina Møller Nordby:

Bildet er utrolig godt komponert. Det har valører i alle gråtonene, både sort og hvitt og alle tonene mellom. Det er nydelig fotografert og viser at det er mange forskjellige måter å uttrykke seg med et kamera på.

Noen velger å fotografere motivet i full blomst med farger, mens andre velger å gjøre det på en poetisk måte i sort/hvitt. Det er dette som gjør det så spennende med en hagekonkurranse.

Juryen mener at det er mye mer krevende å komponere et godt sort/hvitt bilde, siden et bilde i farger gir seg veldig mye selv fordi det er farger. Vinnerbildet er er poetisk og vakkert!

Hage.no takker for alle innsendte bidrag, og gratulerer vinnerne!