Annerledes hekk

 Vi har en terrasse som ligger ut mot innkjøringen til huset vårt, og hvor det er innsyn fra veien. Den er delvist skjult av et slags helårsgrønt bartre. Nå ønsker jeg å plante langs hele terassen for å skjerme for ytterligere innsyn.

Jeg har ikke lyst på en tradisjonell hekk, men vil gjerne ha litt blanding.

Har du noen råd om dekorative (og gjerne hurtigvoksende) planter?

Hilsen Inger

Hei Inger

Nå vet jeg ikke hvor langt strekke det er snakk om, ei heller hvilket område i Norge du bor i, herdighetsmessig, så svaret mitt går på det kreative.

Hvis jeg forstår deg rett, ønsker du noe som skal stå tett inntill terrassen som en vegg mot innsyn. I så tilfelle, vil jeg anbefale deg å f eks bruke tre vintergrønne planter (Litt annerledes og flott gul/lime farget sypress; Lawsonsypress "Stardust") og imellom de ville jeg, hvis det passer i stilen hos deg, satt opp "armerings-netting"/alternativt tre-espalier hvor du enten kunne ha stauder (f eks Klematis eller Gull-humle) eller sommerblomster som klatrer fort og gjør mye ut av seg (f.eks. Ertebomster, Klokkeranke eller Blodbeger).

Håper dette var noe du kan jobbe videre med. Husk å sjekke hvilken herdighetssone du tilhører innen du handler planter. Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss