Mye hageglede i Bergen

Vestlandets største hagemesse – Hageglede 2011 – ble avviklet i Dovregubbens Hall i Grieghallen i Bergen 29. april til 1. mai. (Bildekarusell)

90 utstillere fylte det 3 000 kvadratmeter store utstillingsområdet.

Utstillerne hadde lagt ned et stort arbeid på sine stands, og det var mye å glede seg over.

På denne messen traff vi også hollandske Djikhof Bloembollen v.o.f som er en løkprodusent med et stort utbud med spennende produkter som i løpet av sommeren og høsten vil frembringe de flotteste blomster i utrolige fargekombinasjoner.

Men det var også mange andre spennende utstillere som både hadde med stauder og andre blomster og planter, og selvsagt traff vi Silja Hansen fra Skovstuven pil og May Tove Berg fra Pil i hjertet. Det er to fremragende kunstnere.

Av hageplanleggere møtte vi også Elin Rydningen fra Blomen hageplanlegging. Hun delte stand med sin onkel Kjell Erling Digernes fra Sikje Småbruk på Digernes. Han hadde satt opp et ekte grindabygg. Det er en god gammeldags og tradisjonell byggemetode på Vestlandet.

Selvsagt var det også mye annet til hagen. Alt fra belegningstein og murer, til terrasser og utestuer, drivhus og lysthus. Det var hagemøbler og all verdens annet utstyr.

På messen ble det også holdt en rekke foredrag. Dette var populært. Der snakket Elin Rydningen om hageplanlegging, mens Anne Tafjord Kirkebø tok for seg hvordan man kan fornye hagen med trendy ideer. Torunn Hovland Ljone fra Ljone Stauder snakket om "Prydgras og store stauder - ei lukke for sensommarhagane". Asak var der og de snakket om det gode uteliv. Brita Toppe fra Mattilsynet tok for seg sykdommer og skadedyr - og hvordan man kan unngå problemer.Peter Bengsch fra Vidcom Marketing as tok for seg selvvanning mens Odd Bakk orienterte om produktene fra Oppdal skifer.

Vi kommer tilbake med en egen billedkarusell fra messen. Se mer på www.arenum.no