Skråning til besvær

Vi har en skråning som går langs hele gårdsplassen vår og ut mot en gangsti. Vi har tuja på toppen av skråningen og har prøvd og barket ned skråningen, men det blir ikke liggende. Er ikke spesielt krapp vinkel, men barken blir ikke liggende pent uansett. Har du noen andre forslag?

På forhånd takk for svar!

Hvis du i utgangspunktet synes bark er pent, kan du “terrassere” skråningen ved å slå ned planker langsgående i bedet, slik at barken stoppes ved planken i stedet for å rase helt ut.

Alternativ til bark kan være å felle ned litt store kulesten tett i tett i skråningen, slik at bare 30% av de runde stenene blir synlige. (Du kan tenke på en gammeldags kjerrevei med naturstein, bare ikke flatt men i skråning) Hvis du synes det blir mye sten, kan du plante en markkrypende rose (Tommelise) eller en lengeblomstrende busk (Hvit Potentilla) på enkelte steder i det steinlagte feltet.

Et annet alternativ er å beplante skråningen med markdekkende planter, f. eks. Krypbarlind (for halvskygge) eller krypmispel (for sol). Begge disse krever lite stell.

Håper ovenstående er noe du kan gå videre med. Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss