Miljøvennlig gressklipper-nyhet

Redskapsprodusenten Fiskars lanserer i år en helt ny gressklipper, som både er miljøvennlig og bra for helsen.

Hage.no har tatt nyheten Fiskars Momentum i øyensyn, riktignok innendørs, siden grønne plener fortsatt er en fjern drøm i hovedstaden.

Denne gressklipperen fremstår som en langt mer moderne utgave enn den gode, gammeldagse håndklipperen som var vanlig for en generasjon eller to siden. Mange har skrotet den gamle typen i takt med bedre økonomi og krav til at plenklippingen skal gå unna i en fei.

Men nå skal det være en ny trend på vei:

-Stadig flere velger manuelle modeller siden de er opptatt av miljø og tenker på egen helse. Her får man trim på kjøpet når man skal gjøre unna plenklippingen, sier markedsansvarlig Trine Dahl Stokkli i Fiskars Garden.

Hun forteller også at denne modellen er såkalt "Earth Friendly", som kjennetegnes ved at den er stillegående, ren (uten utslipp) og er helsefremmende siden man må bruke egen muskekraft for å få fart på klipperen.

Det er lagt stor vekt på ergonomi som skal gjøre klipperen lett å skyve. Et eget system med rene, sakselignende kutt skal minimere tap av fuktighet og sykdom i plenen, opplyser Stokkli

Gressklipperen har foruten disse egenskapene, justerbar klippehøyde inntil 10 cm og den kan klippe helt inntil kanten av for eksempel kantstein.

I utsalg vil normalpris være ca 2500 kroner.