Steinharde nyheter

Nordmenn vil bruke nærmere 60 milliarder kroner på oppussing i år ifølge Prognosesenteret. Trendene viser at det investeres stadig mer i uterommet, og stein er i skuddet.

- I år er det stein, betong og et rustikt uterom som gjelder. Det meste av oppsussingen nordmenn foretar seg foregår innendørs, men en sterk trend de senere år er også mer fokus på uterommet, sier Laila Aarstrand, administrerende direktør i Asak Miljøstein.

Oppussing av hage og uterom øker inntil 10 prosent av den totale boligverdien og Aarstrand ser en økende trend innenfor fornying og forskjønnelse av uterommet.

- For nordmenn betyr uterommet spesielt mye i vår- og sommermånedene. Da skal livet nytes og familier og venner samles. Nordmenn verdsetter uterommet og de gode opplevelsene det gir fullt ut. Å investere i uterommet er en varig investering, sier hun.

Stein og betong
En økende etterspørsel merkes spesielt i månedene februar og mars. Da foregår planleggingen og den perfekte sommerstemningen skal sikres. Spesielt sterk er trenden med betongelementer i hage og uterom.

I vår lanserer Asak miljøstein en ny type belegningsstein. Steinen er som trenden nå; solid, rustikk og tidløs. Steinen har også en stolt historie som kan gi en følelse av å være herre i eget land. Steinen heter Akershusstein og som sagaen forteller var Akershus Festning strategisk viktig for hovedstaden og dermed Norge. Den som var herre på Akershus, var herre i Norge.

Et trendy, estetisk uttrykk
Steinen har 6 ulike overflater. Alle overflatene er grove og gjør Akershusstein til den mest rustikke steinen i Asak Miljøsteins sortimentet. Steinen har et trendy, estetisk uttrykk ved at den har en grov struktur som gir steinen et naturlig utseende.

Akershussteinen er velegnet til private gårdsplasser med personbiltrafikk og sporadisk belastning fra tyngre kjøretøyer, som vareleveranser med lastebil og belastning fra søppelbil. Steinen er også utviklet med ”Rough-edge”-teknologi, noe som vil si at den grove strukturen gir ekstra sikkerhet mot kantavskallinger.