Ivydene - et hotelli særklasse

Når man reiser rundt i verden, kan man få en ekstra opplevelse dersom man søker til et annerledes ”hotell”. Det opplevde vi da vi tilbrakte et par uker i Cape Town i Sør-Afrika. Da leide vi oss inn på Ivydene – et lite gjestehus som ligger tilbaketrukket, men sikkert i bydelen Rondebosch omkranset av en koselig hage. Både huset, hagen og vertinnen selv er en opplevelse.

Fra vi kom til vi reiste var vertinne og innehaver Lucille Lückhoff hele tiden opptatt av hvordan ”vikingene” hadde det. Selvsagt har vi bodd på hoteller med langt flere stjerner enn Ivydene, men sjelden eller aldri har vi bodd på et sted med slik en sjel og slik en aura av å være velkommen.

I dette gamle farmerhuset kan man hver eneste dag våkne til fuglesang. Man kan følge ekornets aktivitet oppe i det store eiketreet eller man kan bare slappe av med en kopp kaffe eller hva nå man skulle ha i koppen. Her er det varmt og godt, fred og ro – intet mas.

Her under det verdenskjente fjellet Table Mountain kan man føle at det er godt å leve. Trenger man å føle litt storbyliv – og trenger man absolutt å besøke butikksentre er det ikke langt til Waterfront hvor det ligger moderne butikker på rekke og rad. Det er heller ikke langt til nærmeste vingård om man heller ønsker det. Rundt om kan man også oppsøke de beste restauranter. Like i nærheten kan man også oppleve folkelige markeder.

For dem som er interessert i arkitektur, er det mye å hente av inspirasjon. Ivydene er opprinnelig en gammel Boerfarm. I sin tid bodde det mange mennesker på gården – og det er årsaken til at det er mange rom. Slike gamle hus er som regel skakke og skeive, men det gir også en helt spesiell atmosfære. Den eldste del av Ivydene ble bygget tidlig på 1800-tallet.

 Ønsker man flere opplysninger så bruk denne adressen:

ivydene@mweb.co.za>