Steintunge utemøbler vant designpris

Den norske møbelprodusenten Vestre har mottatt det ettertraktede Merket for god design.

Vestre fikk sammen med Hareide Design tildelt Merket for god design som belønning for vellykket bruk av design i forbindelse med utvikling av ”Kyoto”.

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse til bedrifter og designere som sammen skaper svært gode produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

Betongfordom
Betong. Solid, robust og nesten vedlikeholdsfritt, men kanskje ikke førstevalget ditt når du leter etter en koselig benk i parken? Den fordommen har Vestre, en ledende produsent av by- og gatemøbler, gjort noe med.

– Hareide Design kom til oss med en ide om en ny møbelserie i betong med en nyskapende uttrykksform. En hovedutfordring var å få til en slank design og motbevise at betong må være grovt, grått og massivt, forteller markedssjef Thomas Sund.

Slank, smekker…og klimanøytral
– Samarbeidet har fungert bra og vært lærerikt, særlig siden dette var vår første møbelserie i betong. Design er sammen med kvalitet og holdbarhet grunnlaget for alle våre produkter, og tildelingen av Merket for god design er en stor anerkjennelse for oss, sier Sund.

Ved å bruke stål- og fiberarmert betong har Vestre og Hareide Design klart kunststykket å utvikle den slanke og smekre utemøbelserien ”Kyoto”. Navnet spiller på at dette faktisk er den første serien av sitt slag i verden som er klimanøytral.

Kyoto ble lansert høsten 2010, og fikk sin offentlige debut på den viktige møbelmessen i Stockholm i forrige måned. Her vanket det mye oppmerksomhet og positiv omtale, og Vestre har fått en rekke henvendelser om å levere Kyoto til alt fra offentlige parker til veiprosjekter og hoteller. – Vi satser på å få møbelserien bredt ut i markedet i 2011, sier Sund.