Mange vil bli gartner

Mange vil bli gartner leser vi på hage.no. Det synes vi er morsomt. Vi har også sans for at det er mange voksne elever som søker seg til gartnerutdanningen. Dette er folk som er sterkt motivert – og som opplagt vil bli gode gartnere. Med alt fokus på miljø trenger vi mange fagfolk med grønne fingre. Det vi ser rundt i samfunnet viser også at det blir investert betydelige beløp i hageanlegg. I byggenæringen snakkes det om grønne tak og grønne vegger.

Allerede nå har fagskolen Vea flere søkere enn plasser til utdanningen, som starter først i august. Voksne som ønsker utdanning innen gartnerfag strømmer nemlig til Vea, som er Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører i Moelv.

Det er ikke så mange skoler som tilbyr gartnerutdanning på deltid for voksne, og Finstad mener det kan være en av årsakene til at Vea opplever stor pågang. Tilsvarende interesse for utdanning finner vi også på fagskoler andre steder i landet.

Vi tror at det kommer mange jobbmuligheter for dem som velger en slik utdanning. For mange vil dette være å kombinere en hobby med lønnet arbeid. Da kan man jo ikke få det bedre.