Fredag 14. januar er tulipanens dag

En stor bukett tulipaner i vårens farger virker alltid som gledesspreder når snøen laver ned, forteller informasjonsansvarlig Tonje Bergh ved Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Tulipaner har et lett, lekent uttrykk og på tulipanens dag bugner blomsterforretningene over med knasende friske og fargesprakende tulipaner som bringer våren inn i stuen.

Tulipanene er produsert i Norge
I løpet av sesongen kjøper vi mer enn 75 millioner tulipaner. Men visste du at de tulipanene vi kjøper i Norge er produsert av norske gartnere? Det betyr at det er kort vei fra gartneren til blomsterforretningen og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner du kan glede deg lenge over.

I regnbuens farger
Tulipaner kommer i en rekke farger, og alle kan finne en favoritt. Det er sorter med striper, to farger, frynser, og spisse kronblader. Alle fargene gjør tulipaner til en perfekt gave uansett personlighet på mottakerer. Velg for eksempel nyanser i rosa og hvitt til romantikeren, gult, oransje og lilla til den kreative, og rødt og hvitt til den klassiske.

Tilbehør
Bland tulipanene med kvister fra vrihassel, solbær, selje, gullbusk, kornell, eller andre busker du har i hagen. Prøv også med ranunkler, anemoner, mimosa, og iris. Tenk kontraster både i form og farge og bruk gjerne tulipaner som er flerfarget eller har en litt utradisjonell form. En blandingsbukett gir en lett vårfølelse, mens en ensfarget bukett virker elegant. Det er som en godtepose; valget er ditt.

Fortsetter å vokse
Tulipanen fortsetter å vokse etter at den er satt i vase. Hvis man blander andre typer blomster i samme bukett, kan tulipanene snittes noe kortere, slik at de ikke blir lengre enn de andre når de vokser. Man kan også lage en effekt ut av nettopp dette, og la de vokse seg lengre enn de andre. Tulipaner symboliserer fantasi, drømmer, perfekt elsker, og en kjærlighetserklæring.