Normalt, men bløtt

En oppsummering av vekstsesongen 2010 hos Bioforsk viser at temperaturen var på det normale, men i juli ble det svært bløtt.

300 prosent over normalen ble registrert flere steder i vest og nord.

Bioforsk Planthelse driver prosjektet Landbruksmeteorologisk tjeneste. Her måles blant annet nedbør, temperatur og luftfuktighet til bruk for ulike varslingstjenester innen landbruket.

Landbruksmeteorologisk Tjeneste har over 80 automatiske værstasjoner i hele landet. Data fra disse stasjonene er vurdert, sammen med data og klimatiske månedsoversikter fra Meteorologisk institutt. I juli var det ikke bare mot normalt, det ble også satt noen nedbørsrekorder. Flere steder i Sogn og Fjordane ble det målt den største døgnnedbøren siden målingene ved Meteorologisk institutts stasjoner startet.

I enkelte områder på Vestlandet og i Nord-Norge var månedsnedbøren 250-300 prosent av normalen. Bioforsk Plantehelse som driver prosjektet Landbruksmeteorologisk tjeneste (LMT). Her måles blant annet nedbør, temperatur og luftfuktighet til bruk for ulike varslingstjenester innen landbruket.