Morelltre

Jeg har et lite morelltre i hagen som blomstret så fantastisk i vår, så var jeg borte noen dager da jeg kom hjem igjenn var alle blomstene oppspist av et eller annet.Bladene var også delvis oppspist slik at de så helt hullete ut og noen var det bare stilkene igjenn. Jeg har selv sprøytesertifikat men her vet jeg ikke hva jeg kan gjøre neste vår.

Jeg studerte treet nøye etter det , men kunne ikke finne noen form for insekter. Kan det være noe som kommer opp av jorden om natten her eller, hva kan jeg sprøyte med til neste år eller gjøre eventuellt. Det som var forunderlig var at på mitt plomme tre ved siden av var det ingenting insekter som hadde vert?

Hei

Her må jeg nok, i likhet med deg, melde pass. Hvis du med sprøytesertifikat ikke har vært borti lignende, tør jeg ikke begi meg ut på noen forklaring.

Hvis jeg skulle gi deg et tips, vil det være å sende noen prøver (hvis du fremdeles kan fremskaffe det) av restene og sende det til landbruksskolen på ås eller Bioforsk - kanskje de kan hjelpe deg på basis av evt. Grener eller visne blad.

Håper du finner ut av det.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss