Inngangsparti

Trenger å pynte litt på inngangspartiet utenfor huset. Ønsker så gjerne å ha noen busker eller noe i krukker som liver litt opp i høst/ vinter. Er det noe jeg kan sette ut i krukker som vil overleve vinteren?

Hei

Til å pynte opp ved inngangsdøren vil jeg anbefale en eller annen type av Barlind. De er kanskje litt vanskelig å få fatt i på dette tidspunkt, men hvis du gjør, skal du sette de i gode store urner. Du kan også bruke Kristtorn eller små Furuer. Alt dette er vintergrønt og burde, hvis de har godt med jord rundt seg og god drenering, klare å overleve vinteren. Det viktigste er at røttene ikke fryser. Hvis du ikke vil plante noe, kan du f.eks. gå en tur i skogen og plukke litt store grener av Einer elle Furu/Gran, kanskje finner du Einer med flotte blå bær på. Du må regne med å fylle på med nye buketter vintergrønt gjennom vinteren. Du kan kjøpe noen kunstige epler - som ser helt ekte ut og kombinere det med f.eks. et gresskar el.l. nå i høst. Når julen nærmer seg, kan du f.eks. bytte ut gresskaret med noen koselige nisser, litt ekstra epler og kanskje noen julekurver. Til nyttår setter du til noe i sølv, smellbon-bon'er el.l.! :)

Siden hen ad nyåret/vinteren, kan du kanskje få tak i noe mose, legge dette i urnene sammen med noen tvinnede ris fra Hengebjerk og supplere med overskuddsnøttene fra julen. I alle dekorasjonsalternativene kan du f.eks. sette til en liten stormlykt med et te-lys inni, men da skal du være sikker på at du husker å følge det opp og at det står stødig.Et alternativ til dette, kan være å lage en krusedull av en lysslynge og legge inni en litt stor lykt. Husk at det er morsomt å evt. "presentere seg selv" ved døren - f.eks. iform av din hobby. Hvis du f.eks. maler, kan du lage et velkommenskilt og sette dette i en av urnene. Eller du kan male feiekosten eller sette ut en gammel stol med en liten skinnfell over. Det er mange alternativ og kun fantasien som setter grenser :)

Lykke til, jeg er sikker på at du lager en kjempehyggelig velkomst ved inngangspartiet ditt.

Vennlig hilsen fra Marit Næss