Nytt studietilbud på Vea

Mandag 4. oktober står ansatte ved Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører klare til å ta imot de første studentene på fagskolestudiet Anleggsgartnertekniker.

Vea har utarbeidet ny studieplan for Anleggsgartnerteknikerutdanning. Arbeidet med studieplanen er utført i tett samarbeid med ulike fagpersoner fra anleggsgartnerbransjen, slik at vi kan tilby en yrkesrelevant utdanning for anleggsgartnere.

Den 22. februar 2010 sendte Vea søknad til NOKUT om å bli godkjent som tilbyder av Anleggsgartnerteknikerutdanningen, og den 30. juni 2010 fikk vi svar på at søknaden om fagskoletilbudet var godkjent. Studiet er bransjetilpasset ved at undervisningen foregår i vinterhalvåret, siden det ofte er roligere perioder i anleggsgartnerbransjen.

Det er derfor svært gledelig for oss å kunne ønske 9 anleggsgartnere velkommen til studiestart på Vea mandag 4. oktober. De skal følge undervisningen på Vea frem til 25. mars, for så å komme tilbake til Vea for å fullføre utdanningen fra oktober til mars 2012.

Det er Anleggsgartnertekniker Gøril Nilsen og Landskapsarkitekt/anleggsgartner Frode Degvold som vil stå for det meste av undervisningen. Frode Degvold er nyansatt på Vea for å undervise på Anleggsgartnertekniker. Han jobber også i Snøhetta.