Syk thuja smaragd

Spørsmål:

Hei, vi plantet en thuja smaragd hekk for to-tre måneder siden. Vi bor i Halden, og hekken er plantet i vanlig hagejord. Jeg er ny i hageverdenen og har ikke noe erfaring. Plantene var 80 cm høye da vi plantet dem, og de har siden fått mye vann og har vokst og sett ut til å trives, de er grønne og fine. Etter at vi nettopp kom hjem fra en ukes ferie, har den ene planten midt i hekken blitt syk. Toppskuddene er fortsatt grønne, mens midtpartiet er ribbet for både grener og bark. Barken krøller seg av. Vet du hva dette kan skyldes? Og er det håp for denne planten, eller er den på vei til å dø? Kan dette smitte til de andre plantene? Jeg hadde vært veldig takknemlig for svar!

Mvh, NinaJ

Hei Nina

Dette var en historie jeg ikke har hørt maken til. Hvis du ikke hadde sagt at du tror det er en sykdom, ville jeg trodd at det var et kjempesultent rådyr som har hatt seg et festmåltid!

Å gi en forklaring og en diagnose vil være ren gjetning for meg, så jeg synes du skal ta noen bilder og vise til kommunegartneren eller en flink anleggsgartner og høre hva han/hun mener. Tror det er den beste løsningen. Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss