Averøy Hagelag er årets beste

Hageselskapets kåring av årets hagelag har gått av stabelen. Averøy gikk til topps som årets hagelag i skarp konkurranse med flere andre gode kandidater. Prisen overrekkes 12. juni i Førde.

Averøy Hagelag har økt medlemstallet sist vinter og er nå oppe i 90 medlemmer og synes godt i lokalmiljøet. Aktivitetene er mange og allsidige. Det arrangeres planteloppemarkeder med servering av kaffe og kaker, såaktiviteter for barn, fellesturer med fagtema som for eksempel beskjæring av busker og trær, hagevandringer, foredrag, torgdager og ferskingkvelder for nye medlemmer og de som vil lære. Sist, men ikke minst har Averøy stått bak initieringen av en sansehage for demente ved Averøy Sykehjem. Finansiering, ferdigstillelse og vedlikehold er tunge oppgaver i denne forbindelse.

Averøy har også i 2010 fått heder og ære som det beste hagelaget i Møre og Romsdal.

Ordførerens støtte
Selv ordfører i Averøy kommune Jarle Haga, selvfølgelig med et litt belastet navn i denne sammenheng, nøler ikke med å omtale det lokale hagelaget i positive vendinger. Han sier at det lokale hagelaget har et omdømme som de har all grunn til å være stolte av, har en aktiv og utadrettet drift, tar samfunnsansvar, viser handelkraft, gjennomføringsevne og engasjement på et bredt felt.

Lederen i årets hagelag Eva Cathrin Ostnes sammen med sitt styre og sine medlemmer bør være svært stolte av sitt arbeid. Averøy fikk 49 av 60 oppnåelig poeng i Hageselskapets vurdering av kandidatene. Selve prisoverrekkelsen finner sted på Hageselskapets representantskapssmøte i Førde 12. juni. Prisen er på 5000 kroner og diplom.

Stå på og fortsett det gode arbeidet. Vi gratulerer så mye!

Kriterier
For å bli vurdert som årets hagelag skal søkerne ha tilfredsstilt noen kriterier. Årets hagelag skal ha gode program- og aktivitetstilbud i tråd med vedtatte strategiske områder i Hageselskapet 2000+. Det skal være vekst i medlemstall i forhold til potensialet på stedet. Årets hagelag skal ha aktivt samarbeid med andre lag og foreninger og markere seg positivt i sitt lokalmiljø. Laget skal også ha et aktivt og godt samarbeid med lokale medier og evne til nytenking. Hvert av disse punktene vurderes separat på en skala fra 1-10 for hver kandidat og poengsummen gir grunnlag for rangeringen.