Plommetre med frostskade

Hei.

Vi har et plommetre som vi plantet for ca 6 år siden. Om ikke det har vært så mye plommer på det, så har vi hatt masse blader som har gitt oss en deilig skyggeplass på plenen. Men i år virker det helt dødt.

Det er endel små skudd, men de er helt tørre, og de ytterste grenene knekker lett av, og virker også helt tørre. Det var veldig kaldt hos oss i vinter, ned mot 35 minus.

Er det noe håp for dette treet? Er det noe jeg kan gjøre for å redde det?

Mvh Mary Anne

Hei

Det kan høres ut til at plommetreet har fått et skikkelig kuldesjokk i vinter og har problemer med å komme seg igjen.

Det er jo tydelig at det "står til livs", men om det vil blir like friskt som det tidligere har vært, er vanskelig for meg å si. Det eneste du kan gjøre for treet er å gi det godt med vann og næring og deretter håpe på det beste. Følgende blanding kan være smart å gi treet - hvis dere ønsker å satse videre på det; Gi 0,5 - 2 kg Weibulls Allround Hagegjødsel om våren (til ett tre) og 50 g Weibulls Kalksalpeter pr. kvm (beregnet på trekronens bredde) midt påsommeren.

Håper dere får liv i det igjen! På den annen side - hvis dere ønsker dere plommer, er det kanskje rett tidspunkt til å erstatte treet med noe mer tilfredsstillende i forhold til opprinnelse. :)

Med vennlig hilsen fra Marit Næss