Tåler ikke gammelt plommetre beskjæring?

Hei

I fjor vår overtok vi en gammel hage med et fint plommetre som 'tuntre' midt i det hele. Det blomstret flott i fjor og hadde masse fint grønt bladverk.

I februar beskar vi treet - fjernet ingen hovedgreiner, men klippet bort mange grener som gikk innover i treet. Nå i mai har det nettopp blomstret bra, men bladene som kommer etterpå er pjuskete og matt grønne/nesten lysegule.

Treet står i Østfold, får mye sol, bra med vann selv om det er ganske tynt jordsmonn oppå berg.

Har du noen ide til hva som kan plage treet, og hva vi kan gjøre med det?

Trine

Hei Trine

Alle trær blir "satt tilbake" rent helsemessig ved beskjæring. I ettertid trenger de tid for å restituere seg, og jo eldre treet er, jo lenger tid tar det som oftest - på lik linje med oss mennesker når vi får en "trøkk 16". ;)

Plomme og Kirsebær beskjæres helst om høsten, så det kan ha noe å si at det har blitt beskåret på feil tidspunkt. I tillegg var det jo også ganske kaldt i vinter, så det kan hende at det er blitt satt litt tilbake og har brukt reservekreftene på blomstringen men så sluppet opp for energi.

Det er vanskelig for meg å gi en sikker diagnose, men gule, skrøpelige blader kan være tegn på uttørking, sykdom, insektsangrep eller næringsmangel.

Det eneste jeg rådet jeg kan gi dere er å gi treet næring iform av 0,5 - 2 kg Weibulls Allround Hagegjødsel nå (og hver vår fremover hvis det kommer

seg) samt 50 g Weibulls Kalksalpeter pr. kvm i månedsskiftet juni/juli. Pr.

kvm forholder seg til de kvadratmetrene treets krone dekker.

Lykke til med å få plommetreet i form igjen!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss