Gjødsling av hekk

Vi har plantet ligusterhekk i september i fjor og dekket med barkduk og bark. Hvordan skal vi sørge for at hekken for gjødsel, det har vel ingen hensikt å gjødsle opp på barken. Hvilket gjødsel skal vi bruke til liguster?

Vidar

 

Hei Vidar

Jeg ville invietert i en dryppvanningsslange som du kan legge under duken, koble denne på utekranen sammen med et tidsur og la vanningen foregå mens dere sover. På mange av disse vannings-løsningene kan man koble til en liten "fordeler-sak" hvor næringen blandes inn i vanningsprosessen. Da blir det flytende organsisk gjødsel som er det beste. Det eneste du skal være klar over, er at organisk gjødsel ikke er langtidsvirkende og blir "brukt opp"

relativt raskt. Alternativet er å bruke f.eks. "Blåkorn" en dag det regner skikkelig. Da kan du legge dette ut over barken, fordi det i regnvær blir oppløst og går ned til planterøttene sammen med regnvannet.

Vær også klar over at alminnelig bark er i en nedbrytningsfase og forbruker en del nitrogen, som stjeles fra plantenes forbrukskonto. Det er derfor ved bruk av bark, ofte nødvendig å gjødsle litt mer enn vanlig.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss