Skade på Barlindhekk

Hei

Vi har en Barlindhekk som er ca.7år. Den står ved en vei hvor det saltes om vinteren. Nå har det blitt veldig mye brune barnåler på den.Også nyere tynne kvister skjer det samme med,de tørker ut. Har den kalde vinteren gjort skade eller er det andre årsaker? Jeg ønsker inderlig at den klarer seg, er det håp om det ?

Hilsen I. Marie

Hei I. Marie

Veisalt er nok med på å gjøre mye skade på plantene dine. På den anen side; hvis du har hatt de i 7 år, og dette er første året de er blitt brune og uttørket, kunne man nesten tro at det var en annen årsak. Hva som er grunnen til skadene er vanskelig for meg å si, uten å ha vært på stedet, men jeg anbefaler deg å gi de godt med vann og frisere de så langt "ned" du kan, uten at de ser skamklipte ut.

Barlind har jo rykte på seg for å være umulig å ta livet av, men det tar lang tid for de å restituere seg, så hvis dere tror det er verdt det og du ser bedring over tid, lar du de stå denne sesongen og vurderer om de er "back on track" til høsten. Hvis ikke, er det nok ingen vei utenom annet enn å vurdere en ny hekk - dessverre.

Håper det ordner seg!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss