Proff blomsterhjelp

Nå kommer blomsterdekoratørene hjem til deg og tar pyntingen til et nytt nivå.

– Folk har høye krav når de skal holde store selskaper. Det er ikke nok å passe på at gjestene får god mat og drikke. Stadig flere leier inn profesjonell blomsterhjelp for å få en flott ramme om festen, sier Elisabeth Larsen.

Hun er blomsterdekoratør og botanisk designer og driver firmaet Botanisk Event i Oslo. Det er et av flere som har spesialisert seg på å utvikle ideer for blomsterutsmykking til private selskaper, firmafester og offentlige arrangementer.

– Da snakker vi ikke om tradisjonelle buketter, mer om en konseptutvikling som virkelig setter preg på festen eller arrangementet.

Hun har mange gode ideer til sommerens hageselskap.

– Hva med å kombinere klær og blomster til sommerfesten i hagen? Det som ved første øyekast ser ut som fargerike barneklær på en snor, viser seg å være frodige blomsterdekorasjoner. Det blir garantert en snakkis på hagefesten, sier Elisabeth Larsen.

Blomster på scenen
Botaniske designere utdannes på Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.

– De trenes i å designe og bruke planter og blomster som dekorasjonselementer på scener, arrangementer og fester, sier faglærer Siv Engen Heimdahl.

Studentene har fireåring fagutdanning som blomsterdekoratører, mange av dem har lang praksis og mesterbrev i tillegg.

– Botaniske designerne kan bruke kreativiteten langt utover pene buketter og kranser. Idéutviklingen blir litt annerledes når en ikke hele tiden må fokusere på hva som er salgbart over disk, sier hun.

Barnebursdag
Selv om profesjonell blomsterutsmykking fortsatt er mest vanlig ved store jubileer og offentlige arrangementer, merker Elisabeth Larsen økt interesse fra privatpersoner.

– Vi brukes ofte i forbindelse med brylluper og begravelser for å lage en personlig ramme om anledningen. Nå merker vi også at flere ønsker hjelp til å dekorere til barnebursdager og andre store merkedager.

Tett samarbeid med kundene må til for å finne de rette løsningene til utsmykking.

– Valg og sammensetningen av farger og blomster skal passe både med anledningen og med personene som feires. Det er stor forskjell på det som passer på firmaets sommerfest og det som skaper stemning når ettåringen skal feires.