Vinterliguster eller laubærhegg?

Vi skal ha ny hekk. 12 meter lang, maks 1 meter bred... Ca 1,5 høy? det er tanken i allefall. Liker begge to kjempegodt! Kanskje spesielt laubærheggen... Bor på toppen av et fjell, så litt vind har vi jo, men ellers grei jord tror jeg. Hva synes du? Klarer rett og slett ikke å velge? Hvilken er vi tryggest på? Er de like hardføre?

Silje

Hei Silje

Hverken Vinterliguster eller Laurbærhegg er spesielt glade i trekk. Den som har størst sjanse til å oppnå den høyden du ønsker. Husk bare at Vinterliguster er relativt sart og sjelden flott med tett vintergrønt bladverk i Norge, slik navnet tilsier. På den annen side er Laurbærheggen mye flottere vinteren igjennom, men vokser relativt langsomt og skal ha ekstremt gode forhold for å bli 1,5 m. Vil nok tippe på en max høyde på 1 m, kanskje lavere - vinden tatt i betraktning.

Jeg vet ikke hvilke forventninger dere har og derfor er det vanskelig for meg å si noe mer om ovenstående. Vil bare minne om at det finnes mange andre sorter som kan være en god erstatning - selv om det ikke er så mange med vintergrønne blader. Tenk dere nøye om før dere bruker masse penger på noe som kanskje ikke innfrir forventningene!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss