Levert jord

Har fått levert jord fra et selskap 7m3. Problemet er at joren er rene gjørmen. De hevder den er fin og tillsatt sand, men kan jo ikke plante i den. hva gjør jeg, vil den bli bedre. Selskapet som leverte sier den må tørke, men enda ikke skjedd (på 1 uke). Krise skal begynne på grønnsakshagen nå i mai..

Aleksander

Hei Aleksander

Dette hørtes ikke bra ut. Du bør ta en prøve i en tett boks og få en analyse, enten hos et hagesenter eller en litt større analyse hos Bioforsk Lab, Frederik A. Dahlsvei 12, 1432 Ås Tlf/faks: 64 94 81 00/20 lab@bioforsk.no (profft). Om du kommer noen vei med dette overfor leverandøren er et annet spørsmål. Jeg tror ikke jeg ville satset på å plante i "gjørmen". Den beste løsningen for deg er nok å kjøpe nytt - dessverre. Det kan høres ut som om du har kjøpt katta i sekken og det blir vanskelig for deg å bevise noe i ettertid, hvis du skal gå på leverandøren.

Det finnes dessverre mange useriøse leverandører av jord og det er derfor viktig å kjøpe god, soldet jord hos seriøse jordfirmaer. Her kan du også kjøpe i m3 som blir levert på lastebil. I Akershus har vi bl.a. et slikt firma "Østlandsjord" - som du kan google, for å se hva slags type firma jeg mener du bør handle hos. Her er produktene beskrevet til minste detalj.

Håper du får ryddet opp i situasjonen! ... og lykke til med grønsakshagen!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss