Drivhus

Hvilket drivhus skal en velge når en ønsker å ha blomster fra mars/april og bruke minst mulig varme, og hvordan er det lurest å bygge bunn/grunn som det skal stå på?

Hilsen Ann-Karin

Hei Ann-Karin

Jeg vil anbefale deg et drivhus med kanalvegger. De er som oftest laget av er polykarbonat. Under dette, får plantene nok vekstlys om sommeren og slipper å bli brent, som de gjerne kan bli i et glass-hus.

Avhengig av hvor i landet du bor, bør du evt. få deg en vifteovn som kan hjelpe temperaturen litt – hvis du ønsker å begynne tidlig i sesongen. Utover dette finnes det varmematter å få kjøpt til å legge under potter og drivkasser.

Du kan også, hvis du synes det behøves, isolere huset innvendig med bobleplast, det vil kompensere for evt. elektriske installasjoner, men da blir det jo straks et annet inntrykk. :)

Når det gjelder sokkel vil jeg ikke anbefale deg å støpe såle. Den magasinerer kulden om våren. Til de fleste drivhusene får du kjøpt egen sokkel. Hvis du ønsker gulv i drivhuset, kan du f.eks. grave deg litt ned og legge terrassegulv på lekter som igjen ligger på gruslagt underlag. Husk at det er best om gulvet ligger jevnt med sokkelen. Bordene skal ligge slik at vann kan renne ned mellom de. Ønsker du å ha planter direkte i jorden, kan du jo sage ut plass i gulvet til dette. Husk å lage “renne”/avløp for vann ut fra drivhuset under rammen.

Håper dette høres overkommelig ut. Hvis du skal kjøpe nytt drivhus, kan jeg anbefale deg å besøke www.hobbydrivhus.no

Med vennlig hilsen fra Marit Næss