NM-vinner lager hage på gamle tomter

Fem år etter at hun ble norgesmester i hagedesign på Norges Varemesse, i år skal hun imponere med en av designhagene på Hagemessen.

I 2005 vant Helen Fredholm fra Toten sin klasse i NM i hagedesign, mesterskapet ble avviklet på Norges Varemesse i Lillestrøm. Nå er Helen tilbake på gamle tomter, men denne gang er hun invitert til å lage en av designhagene som skal vises på årets hagemesse, 9.-11. april.

Helen Fredholm er vertinne på Fredholm gård, og tar imot hageinteresserte gjester hele sommerhalvåret. Hennes glødende interesse for hagebruk har også resultert i utgivelse av egen hagebok.

- Jeg har alltid vært fasinert av roser og romantiske hager, så mitt bidrag på messa vil bære preg av dette. Det er morsomt og utfordrende å bygge opp en hage i messehallene i løpet av noen hektiske dager. Jeg har fått 80m2 å boltre meg på, og får faktisk presentert både lunt sitteområde, paviljong og vakre blomsterbed i hagen min. – Jeg har vært så heldig å få med hageinspirator Cathrin Undli som gartneransvarlig, så det skal ikke mangle på gode råd på vår stand, sier Helen Fredholm. Det er ventet mellom 25-30.000 besøkende i løpet av de tre messedagene, så jeg håper selvsagt noen vil finne veien til Fredholm besøkshage på Toten, litt senere i sesongen.

Hagemessa arrangeres i to haller. I tillegg til designhager, vil publikum finne unike gartnere med salg av blant annet stauder, roser, klematis, fuksia og pelargonia.

Et messebesøk bør gi både inspirasjon og gode ideer for mange, uansett størrelse og form på egen hage eller terrasse, sier Marit Sagen., salgsansvarlig for Hagemessa.

Hagemessen 2010 arrangeres parallelt med Villmarksmessen, så her vil man finne noe for enhver smak. Publikum kommer inn på begge messene med samme billett.