Dekorerte eggeglass til påske

Påsken er tiden hvor familien samles. Egg blir farget og malt, og bordene blir dekket med god mat og pyntet i sesongens farger.

Til å designe et personlig eggeglass av tre kan du for eksempel bruke en Dremel. Deres VersaTip er en ledningsfri gassbrenner som gjør hobbyarbeidet lett og enkelt.

For å gjøre bordet enda flottere og mer personlig kan eggeglasset dekoreres med tegninger, figurer eller bokstaver.

1. trinn

Bruk en bløt blyant til å tegne et enkelt mønster rundt eggeglasset og på glassets fot. Hjerter, blomster, et geometrisk mønster eller navnene på hvert familiemedlem er alle gode ideer for å dekorere eggeglasset.

2. trinn

Varm opp VersaTip og lag prikker eller mønstre langs foten av eggeglasset. Du behøver ikke å presse hardt, det er nok å sette spissen i treet og holde den der i et sekunds tid. Hvis VersaTip ikke har laget merker treet, la den varmes opp litt lengre og gjenta prosedyren.

3. trinn

Tegn opp hjertene eller de andre mønstrene du har bestemt deg for med VersaTip på samme måten. Bruk til slutt et blødt viskelær til å fjerne eventuelle synlige blyantsstreker. Bind evt. et bånd rundt foten av eggeglasset som pynt.

Eggeglassene kan brukes hver gang familien og venner samles til en hyggelig frokost – og det personlige preget du har tilføyet setter prikken over i’en på borddekningen. 

Materialer du skal bruke:

Eggeglass i tre

Bløt blyant

Viskelær

Evt. silkebånd og perler

 

Dremel VersaTip.

Bortsett fra å brenne i tre kan den lille pennen dessuten brukes til å samle ledninger, reparere takrenner, isolere vannrør og restaurere møbler da den både kan lodde, varmeskjære, smelte, krympe, og fjerne maling.