Nye hagebøker

Tun Forlag har gitt ut flere nye bøker om og rundt hage.

Bruk og stell av planter i grøntanlegg

Høsten 2009 ga de ut en lærebok for elever på Vg2 anleggsgartner og idrettsanleggsfag som heter Bruk og stell av planter i grøntanlegg.

Boka tar for seg mål i læreplanen for Nyanlegg og Drift og vedlikehold knytt til plantearbeid. Deriblant klima, plantevekst, ingeniørbiologi, behandling av levende planter, drifts-/vedlikeholdsplaner, etablering og stell av trær, roser, busker og hekker, og allergifremkallende og giftige planter.

Planter til grøntanlegg

I serie med denne vil de i løpet av 2010 gi ut en lærebok til som skal hete Planter til grøntanlegg.

Læreboka tar for seg de målene i læreplanen for programfagene Nyanlegg og Drift og vedlikehold som er knytt til arbeid med planter. Deriblant økologi, plantelære og egnede planter til grøntanlegg i Norge.

Økologisk hagebruk

Da de har hatt stor etterspørsel etter den utsolgte tittelen Økologisk hagebruk har de valgt å trykke opp igjen denne. Boka foreligger nå i 2. utgave, 3. opplag, med oppdatert litteraturliste og adresseregister.

Kjøkkenhagen i Norge

Da det er stor etterspørsel etter bøker om kjøkkenhagebruk og spesielt økologisk kjøkkenhagedrift, jobber de mot en ny boktittel om dette temaet. Boka skrives spesielt for norske klima- og vekstforhold av Kirsty McKinnon og vil komme ut våren 2011.