Hagemessa vokser

Hagemessa på Norges Varemesse i Lillestrøm vokser i omfang, i år utvides arealet betydelig, og to haller tas i bruk.

– Vi har vært spesielt opptatt av å lage inspirasjonsområder på årets messe, sier Marit Sagen, salgsansvarlig for Hage 2010.

- Publikum har gitt uttrykk for at ideer til eget uterom er en av de viktigste årsakene til å besøke hagemessa, og slike utspill tar vi på alvor! Det skal bygges mange typer hager i hallene, blant annet romantisk rosehage og hage med stort vannspeil og velvoksne karper. Studenter fra Park og hagedrift på VEA, statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører skal vise et spennende utemiljø, så et messebesøk bør gi både inspirasjon og gode ideer for mange, uansett størrelse og form på egen hage eller terrasse, sier Sagen.

- Vi skal ikke glemme alle gartnerne, som midt i en travel hverdag, tar seg tid til å være med på hagefesten. I år har vi vært så heldige å få med spesialister på bl.a. pelargonia, fuksia, druer, stauder, roser og klematis så her kan man gjøre gode kjøp av kvalitetsplanter, for ikke å glemme gode rådene fra gartneren. Hageselskapet og en rekke lag og foreninger innenfor grønn sektor utgjør ”Informasjonsgata”, her kan publikum få svar på alt fra snilebekjempelse til utrydningstruede vekster, gjøre et kupp på stiklingssalg eller ta en prat med de ”Hagegale”. Vi kan også røpe at Hageselskapet vil ha stort salg av ukjente, sommerblomstrende løk, som dahlia, kanna, gladioler.

- I tillegg til alle hagemiljøene, vil det bli lagt hundrevis av kvadrat med stein fra ledende leverandørene i Norge, det kan jo være et hagealternativ for dem med ikke fullt så grønne fingre. Et kjempeutvalg av hagemøbler har etter hvert blitt tradisjon på messa, i tillegg til alt man trenger av redskaper og motoriserte hjelpemidler, sier Sagen.

Hagemessa åpner sine dører fredag 9. april. Villmarksmessa avvikles samtidig, og publikum kommer inn begge messene med samme inngangsbillett. En superhelg for hageinteresserte, som også kan la villmarksdrømmen blomstre, smiler Sagen.