Mot nabo

På vår fritidseiendom tenker vi å så blomstereng mot nabo (som bare lar ugresset gro) og vi vil gjerne ha en markert avslutning. Kan du tipse oss om hva vil skal bruke som hekk som ser naturlig ut og ikke som en villa hekk?

På forhånd takk for ditt svar.

Hilsen Sølvi

Hei Sølvi :)

Hvis dette ligger i et område med naturtomt, har jeg følgende forslag:

Høye busker/trær kan være Furu, Einer, Junisøtmispel eller Japanhjertetre (Cercidiphyllum japonicum) i grupper av 3 og 3 - som kan kombineres med

lavere busker som f.eks. Nyperoser (Rosa Rugosa - finnes i flere sorter - hvite og rosa) eller Svarthyll (Sambucus nigra) som jo også har sunne og næringsrike bær.

Hvis du har et større område å plante på, anbefaler jeg deg å ikke plante alt på én sammenhengende linje, men forsøke å tenke to eller tre paralelle linjer og plante hekken til, i litt forskjøvet beplantning - håper du forstår hva jeg mener. :)

Hvis du tenker på innsyn, er det viktig å plante det som blir høyest først og plassere dette utifra den synsvinkelen du har på den plassen du ønsker mindre innsyn fra.

Ellers høres blomstereng hyggelig ut. Husk bare på at den må slås med ljå et par ganger i løpet av sommeren, for å få de senere blomstertypene til å komme etter at den første blomstringen er over.

Håper dette er noe dere kan bruke og vil passe i omgivelsene. Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss