Julestjerne

Heisann.

jeg har en såkalt tregrenet julestjerne, men det er egentlig 5 grener på den. denne har jeg hadt siden jula 08. å den er det fult liv i. har holdt på å miste den noenganger men har komet seg igjen etter at den får en riklig dose med vann, den står på den samme plassen, for flytter jeg den misstrives den med det samme å det synes på bladene:) men det jeg lurer på er om det vil komme de fine røde bladene/blomstene igjen nå til jul? eller må de beskjæres? å i såfall hvordan gjøres dette? vil jo gjerne holde liv i den lengst mulig og gjerne få til å få den i blomst igjen :)

mvh Anneli

Hei Anneli

Det høres morsomt ut å kunne ha den samme julestjernen fler juler sammenhengende. Hvis den er blitt stor og du ønsker den tettere, kan du gjerne beskjære den, men det er ikke nødvendig.

Julestjerner som dyrkes i norske drivhus får en "mørkeperiode" eller såkalt "kortdagsperiode", som narrer plantene til å tro at de har vært igjennom en vinter og at våren står for døren ved juletider. Du er nok litt for sent ute til å foreta denne operasjonen, som skal gå over noen måneder og er beregnet på antall timer i dagslys pr. døgn etc., så jeg foreslår at du, hvis den tåler det, evt. kan settes mørkt tidlig på ettermiddagen og tas frem igjen i vinduet på dagtid. Dette kan du gjøre helt frem til jul. Om det vil lure planten til å tro at det er vår ved juletid og kvittere med røde begerblad gjenstår å se.

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss