Hemlock hekk?

hei. Vi lurer på å skaffe oss en hemlock hekk (anbefalt av en nabo), men den er visst vanskelig å få tak i? Vi har spurt på flere hagesentre. Vet du hvor det er mulig å få tak i denne? eller er det andre typer hekker som kan anbefales? Vi ønsker en hekk som vokser raskt, er vintergrønn. Ikke tuja. Ser fram tll svar:-)

Hilsen ragnhild

Hei Ragnhild

Hemlokkhekk er vakker (Tsuga) med sine myke, litt overhengende grener, men vær klar over at det er et saktevoksende tre, slik at det lønner seg å kjøpe plantene i en viss størrelse. Det selges normalt tre forskjellige typer:

Fjellhemlokk (Tsuga mertensiana) som er herdig til sone 6-7 Japanhemlokk (Tsuga diversifolia) som er herdig til sone 4 og Kanadahemlokk (Tsuga canadensis) som er herdig til sone 4-5

Hemlokk (til hekk) selges nok mest de steder hvor anleggsgartnere og andre innen bransjen handler. Jeg kan kanskje hjelpe deg med å finne et sted du kan bestille, men da må du kontakte meg via min hjemmeside på www.hageplanlegging.no og henvise til denne korrespondansen.

Du ønsker forslag til alternativ vintergrønn, hurtigvoksende hekk, men det er vanskelig; da de aller fleste vintergrønne vekster har en langsom vekstform. Et forslag kan være Lawsonsypress, men den ligner jo også litt på Thuja (som du ikke vil ha). Hvilket lysforhold, jordsmonn og klima du har på ditt bosted, er avgjørende for hvilke trær som kan fungere hjemme hos deg, så hvis jeg skal hjelpe deg med alternativ, må jeg vite litt mer om det.

Håper allikevel jeg har hjulpet deg litt på vei.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss