Huggormfjerner

Bor lanligt til og er ofte i skauen m og uten jaktbikkja. Har sett grevling rundt huset i sommernatta og inntil i vinter var det enormt m halv ville katter rundt garden og i skaun. Har grodd igjen her m skau, serligt har einebuskene kommet ner huset/garden.

Klipper dem vekk og lurer på om det er et posetivt  tiltak for å holde hoggormen på avstand? er maur i skauen her og som sagt er d grevling her..Er det et tegn på at ormen er trekt vekk?

har ikke sett noe til den og har heller ikke no ønske om det. er myr her og ikke langt til sjøen heller her.. bekker er det også en del av i terenget..

Jegerinne

Hei jegerinne

Huggorm er jo vekselvarme dyr og har behov for å varme opp kroppen for å opprettholde bevegeligheten. Åpne plasser med steinurer og plass for avkjøling/oppvarming i solen er derfor perfekte for huggormen.

At du har fjernet noe Einer tror jeg ikke skal ha så mye å si i forhold til mengde huggorm, men jeg er ingen ekspert på området. Du får bare satse på at maur og grevling klarer å holde bestanden i sjakk og at du eller andre slipper å møte huggormen "face-to-face".

Fortsatt god sensommer og en flott høst i fjellet!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss