Slik sliper du gressklipperens kniver

Når du selv slår gresset, så kan du også selv slipe knivene på gressklipperen. Det er samtidig en enkel form for vedlikehold som sikrer at gressklipperen er klar til å ta opp kampen mot gressplenen i sommer.

Verktøysprodusenten Dremel har utviklet en forsats til sin serie verktøy for å slipe gressklipperens kniver.

Dremels utvalg av tilbehør passer til Dremel 300 Series, Dremel 400 Series, Dremel 10.8V, Dremel Multipro, Dremel 7800 og Dremel Professional.

Tilbehøret består av en linje- og sirkelskjærer, en minisagforsats, et vegg- og gulvfugefjernersett, et sett til å frese i tegl, et multifunksjonsskjæresett, et overfreserbord, en overfreserforsats, en høyre vinkel-forsats samt tilbehør til å slipe bladene på gressklipperen og kjedet til motorsagen.

Materialer som bør brukes:

Dremel 675 slipeforsats til gressklippere
Dremel 300 Series

Første trinn

Sett Dremel 675 slipeforsatsen til gressklippere på din Dremel 300 Series.

Andre trinn

Det er to måter å slipe på. Du kan avmontere knivene fra gressklipperen og forsiktig føre forsatsen langs hver enkel kniv, eller du kan slipe knivene mens de sitter på gressklipperen. Vær oppmerksom på at klipperen skal være avslått og låst slik at knivene ikke kan rotere. Før deretter slipeforsatsen til gressklippere langs hver enkelt kniv. Pass på så du ikke skjærer deg.

Når man sliper knivene kan det komme gnister, så husk å bruke hansker og sikkerhetsbriller.