Digitalis, krokus og narsisser

Hei

I fjor høst plantet jeg tulipaner, narsisser og krokus i beddet. Krokusen kom med kun to lange grønne blader på hver løk, ingen blomst. Narsissen så jeg bare stakk så vidt litt opp av bakken, mens tulipanene blomstrer store og flott. Det har ligget mye snø i beddene i vinter, kan det være at det har vært for vått for krokusen og narsissen? Eller hva kan være galt?

Jeg plantet også en stor digitles i beddet i fjor sommer. Jeg skar den ned når det var avblomstret i høst, men nå i er den helt død. Hvorfor skjer dette?

Digitalisen er jo en staude..

Mvh Camilla

Hei Camilla

Det kan være flere årsaker til at løkene ikke har kommet slik de skal;

A) Du kan ha fått dårlig kvalitet på løken når du kjøpte

B) De kan ha råtnet - som du er inne på - hvis det har vært for vått

C) Ved planting, kan løkene ikke ha fått nok jord inntil røttene og de har blitt liggende med røttene "i luft" for lenge og dermed blitt dårlige

D) Du kan ha lagt løkene i feil dybde. En tommelfingerregel sier at de fleste løk skal legges i en dybde av 2,5 x sin egen høyde.

Når det gjelder Digitalisen er denne to-årig. Det vil si at den setter en bladrosett første året og deretter blomstrer den i det andre og dermed frør seg. Hvis du ønsker et bed med Digitalis, anbefaler jeg deg å kjøpe en som blomstrer i år og du skal se at neste år vil det som har frødd seg fra fjorårets blomstring begynne å blomstre. På denne måten skulle du ha lagt opp til blomstring hvert år.

Ovenstående under forutsetning av at forholdene er slik Digitalisen liker - sol til halvskygge og kalkrik, moldblandet sandjord.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss