Thjua

Hei Marit,

Hyggelig å treffe deg på hagemessen på Lillestrøm! Vi flyttet inn i nytt hus før jul og fjernet nylig et høyt plankegjerde som stod lent mot en thujahekk på nabotomten. Hekken er 2,5-3 m høy, men er helt skadet i det området som var dekket av gjerdet. Hekken vil sannsynligvis forbli slik med lange stammer på ca 1,5-2 m, men grønn og frodig topp. Hekken i seg selv skjermer tomten fint, men det ser ikke særlig pent ut.

Jeg skulle gjerne hatt noen tips til hva som kan gjøres, f.eks.plante nye thuja på vår side mellom hver plante. Sender deg gjerne bilder så du kan se selv. Er i utgangspunktet ikke så glad i thuja, men når det ikke er vår hekk må vi bare gjøre det beste ut av det.

Håper du kan hjelpe meg.

Mvh Hanne

Hei Hanne

Det var hyggelig at du kom innom standen vår på Hagemessen.

Ser klart at du trenger et eller annet som kan skjule det visne feltet mot deres hage.

Siden hekken er godt etablert, vil det være vanskelig for de fleste nye planter å etablere seg tett opptil den gamle hekken. Dette grunnet røtter og konkurranse om næringen.

Hva med å få tak i et flettegjerde av pil i forkant av hullet, www.steinoggress.no har noen flotte. Foran pileflett-gjerdet kan du bygge opp et opphøyet bed med torvblokker, fylle dette med rhododendronjord og plante riktig type Rhododendron i forhold til lysmengden på området.

Jeg vet jo heller ikke hvor langt området er, men med tanke på allerede etablert hekk, er Rhododendron en god plante fordi den har et høyt rotsystem. Plantene fåes også kjøpt i forskjellige høyder, slik at du f.eks.

kunne starte med 3 store og noen mindre. Torvblokker får du kjøpt på de fleste hagesentrene, men husk å be om de store, ofte er det de minste som ligger fremme.

Håper forslaget kan brukes og ønsker deg lykke til! Hvis det ikke lar seg gjøre, må du gjerne sende inn nytt spørsmål, men da med mer detaljinfo.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss.