Rosehagtorn

Jeg bor i en gammel hage, hvor det står et rosehagtorntre. Det er nok veldig gammelt og et veldig høyt. Jeg skulle gjerne fått ned høyden litt på det, da vi bare ser kronen fra undersiden, og dermed ikke får så mye glede av den nydelige blomstringen. Stammen er nok nærmere 2 meter høy FØR det kommer grener med blomster. Noe jeg kan gjøre?

Gro

Hei Gro

Treet ditt høres flott ut!

Du kan beskjære treet ditt, men jeg er redd for at det vil miste formen og se "skadeskutt" ut. I tillegg er det lite man kan gjøre for å få blomstene mer synlig fra undersiden, da blomstene alltid vil vende seg mot solen. Med andre ord, det er lite du kan gjøre med det eksisterende treet i forhold til dine ønsker.

Ønsker du å oppleve blomstene, vil jeg anbefale deg å kjøpe et nytt Rosehagtorn-tre. Kjøp det gjerne i str. 150-200 cm. Når det har etablert seg og du ser det trives, kan du begynne å forme det ved beskjæring - både i høyde og omfang. Jeg har selv gjort dette med hell og hadde glede av den flotte blomstringen hvert år uten at treet ble for høyt.

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss