Vel overstått hagemesse!

Det er nå ganske nøyaktig en måned siden hagemessen i Lillestrøm ble arrangert. Det har vært tid for både ettertanke og evaluering av messen.

Årets hagemesse var annerledes enn tidligere hagemesser som har vært arrangert hos Norges Varemesse. For både publikum og utstillere var den største endringen rendyrkingen av messen.

Vi var som arrangør denne gang meget streng på hvem som fikk lov til å stille ut på messen. Hvis du ikke hadde et hagerelatert produkt eller tjeneste, måtte du som utstiller finne en annen messe å stille ut på. Den andre endringen var at messen knyttet til seg viktige samarbeidspartnere som både før, under og etter har vært med på å sette sitt preg på messen. Hageselskapet hadde ansvaret for etableringen av en informasjonsgate på messen. Gaten inneholdt ikkekommersielle aktører og foreninger som i kraft av sin tilstedeværelse kunne informere publikum om deres spesialfelt. Dette være seg i fra jordanalyser til ekspertkunnskap i forhold til spesifikke vekster.

I vår publikumsundersøkelse ser vi at dette var en stor suksess. Vårt publikum hadde stor utbytte av kunnskapsgaten og oppfordringen til oss som arrangør er klar - bygg gaten enda større på neste messe! Hage.no har vært en god formidler av messens innhold både i forkant, under messen og i etterkant. Det er for oss tydelig at mange hageinteresserte besøker hage.no sine sider, for å få inspirasjon og kunnskap om utemiljø, og det er hyggelig at saker om hagemessen kan bidra til dette.

En konsekvens av rendyrkingen av messen er at den har blitt mindre enn da Hus og Hytte ble arrangert samtidig. Dette ble også kommentert av publikum. Et stort flertall synes rendyrkingen av hagekonseptet var riktig og vellykket og de ønsket seg for neste messe at den skulle bli enda større. Det skal vi jobbe med!

Villmarkmessen ble arrangert parallelt og publikum kunne benytte seg av samme inngangsbillett for begge messene. Dette ble meget godt mottatt av både de besøkende og hagemessens utstillere.

De besøkende for at de fikk to messer til prisen av en, og utstillere fordi de fikk besøk av ekstremt mange kunder. Til sammen 27. 238 mennesker besøkte messene denne helgen og det er et formidabelt antall mennesker. Vår utstillerundersøkelse stadfester at så å si alle våre utstillere var meget godt fornøyd med årets messe, og at de sammen med oss vil være med på å bygge hagemessen videre i den form den nå har fått. Neste hagemessen er 9.-11. april 2010. Velkommen til både publikum og utstillere!!

God sommer!