Bratt skrent

Hei! Vi har ein skrent bak huset som det ligg jord på. Skrenten er veldig bratt og stygg. Vil gjerne plante krypande planter slik at den etterkvart vil bli dekka. Men vi slit med at når det regner mykje, sklir jord og planter ut. Har du nokre tips for at plantane lettare skal finne seg til rette og halde jorda på plass?

Lillian

Hei Lillian

Dette er nok et kjent problem for mange hage-eiere. Jeg vet ikke hvor mye jord, hvor bratt, hvilke lysforhold eller hvilken herdighetssone dere bor i, men jeg kan jo komme med  noen forslag til krypende vekster. Så må dere selv sjekke om disse er gangbare der dere bor og i de klimatiske forholdene dere bor i.

Villvin (klatreplante)
Eføy/Bergflette (klatreplante - vintergrønn)
Prinsessespirea (lav busk)
Krypeiner (busk - vintergrønn for lyse forhold)
Krypbarlind (busk - vintergrønn - for skygge)
Krypjonsokkoll (teppedannende staude)
Småbiota (busk - "vintergrønn")
For fargeinnslag - div. typer lave roser

Husk at du bør ha mellom 35-50 cm med jord for at plantene skal trives. Legg gjerne en svetteslange mellom plantene og koble på vannkranen sammen med et tidsur, slik at plantene får gode forhold fra starten og et velutviklet rotsystem.

For evt. stoppe utglidningen av jorden, blir dere nødt til å terrassere med horisontale, stående imprignert plank evt. støpe langsgående horisontale kanter i lettbetong. Dette vil fungere på samme måte som snestoppere på et tak.

Håper dette ga dere noen idéer som kunne benyttes. Lykke til med skråningen!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss