Beplantning mot T-bane

Hei!

Hagen vår i øst grenser til T-banen, men det er ikke nok støy til at vi får satt opp støyskjerm av kommunen.

Vi syns likevel at T-banen skaper visuell støy og lurer på hva som kunne vært et pent gjerde eller beplantning mot banen. For øyeblikket har vi noen grantrær (men de blir fort for høye og skaper skygge i hagen) og rhododendron busker(de er nydelige, men vi har behov for noe som er litt høyere, ca. 1,5 meter). Vet du om noen fine planter/hekker eller gjerder laget av naturmaterialer som kunne egnet seg og som ikke viser banen når vinteren kommer?

Ps - Vi vil gjerne unngå tuja

Hei Karen

Jeg synes et skikkelig og solid pilegjerde høres ut som en god løsning hos dere, som en "naturlig" skillevegg mellom T-banen og hagen. Denne linken beskriver hva jeg mener http://www.steinoggress.no/index.php?id=4415&p=1819

Ellers kan du også gå inn på Solfang.no - de har kurs i pileflett. Da kan du lage ditt eget levende gjerde etter eget design, men dette blir ikke like tett om vinteren.

Når du forteller meg at Rhododendronen trives i det aktuelle området, tyder det på at jordsmonnet er surt. Det er ikke så mange andre planter som trives i disse forholdene og samtidig er vintergrønne. Jeg vil derfor råde deg til å fortsette med Rhododendron. Du kan prøve med disse sortene som bør gi deg ønsket høyde:

Rhododendron cat. "Grandiflorum" H4, Høyde 2-3 m (rosalilla) Rhododendron cauc. "Cunninghams white" H5, Høyde 1,5 -2 m (kremhvit) Rhododendron cat. "Nova Zembla" H4, Høyde 2-3 m (fuksiarød)

For å få blomstring på sensommeren kan du også sette inn en Syrinhortensia, den får store kremhvite/gammelrosa blomsterklaser, men gir ikke så mye om vinteren da de mister bladene.

Jeg har en følelse av at du bor i Oslo-området og alle disse vil derfor fint være innenfor hardførhetsgrensen. I de senere årene har jeg sett at plantesentrene tar inn større planter av Rhododendron, så hvorfor ikke allerede nå ta kontakt med de og høre på priser og evt. legge inn en bestilling på større planter.

Lykke til med å skape et flott miljø.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss