Dekorer hagen

Hagen er der om vinteren også, bare litt mindre fremtredende! Det er ikke dermed sagt at den ikke skal benyttes.

Faktisk er det kanskje enda mer viktig å bruke hagen i dekorasjonsøyemed om vinteren, for da opplever vi den kun ved å betrakte den gjennom vinduene.

Derfor, bruk hagen og opparbeid et hyggelig skue slik at øynene kan hvile på noe trivelig på utsiden. Kanskje har du krukker eller ting stående igjen fra sommeren som du kan bruke. Husk at krukkene kan være base for mye hyggelig "vinterpynt". Har f.eks. Klematisen fått klatre i et stativ, kan dette nå lirkes forsiktig løs og pyntes til jul.

Her får du et eksempel på et trivelig skue i vinter-hagen.

Du trenger:

Noen grener av juletreet

3 grener med røde bær
(her fra Kristtorn - selges i blomsterbutikken
hvis du ikke har det selv i hagen)

Noen grener med Snebær

Et klatrestativ i grenverk el. l.

Ståltråd eller alm. husholdnings-
tråd.

Slik går du frem:

1) Bestem deg for hvor mye av klatrestativet du ønsker å dekke. Er det flott i seg selv er det penest å ikke dekke for mye. Lag små buketter av granbar som festes til stativet. For å få bredde bruker du større kvister. Alt bindes til stativet med tråd. Start med å feste fra bunnen og jobbe deg oppover til toppen.

2) Fest deretter grenene med de røde bærene oppå granbaret, slik at det blir "rødt på grønt". Dette festes også med snor.

3) Stikk inn hvite Snebær der du synes det passer. Det kan fort bli for mye og virke rotete, så bruk heller for lite enn for mye!

4) Har du lyst på lys, kan det være ganske lekkert med en enkel lyskjede med minilys i en spiral rundt tårnet. Husk da å legge lyskjeden bak dekorasjonen.