Levende lys og materialer fra naturen kan skape stemning i vinterhagen.

Skap stemning med lys i hagen

Har du en åpen plass i hagen, er det ikke noe som er mer koselig enn å lage belysning til glede for forbipasserende og deg selv.

Lys får folk til å ønske seg velkomne og å føle seg trygge. Så hvorfor ikke bruke lys bevisst og gjøre det til noe trivelig å titte ut på i den ellers vintermørke hagen. Venter du gjester vil de føle seg ekstra velkomne når de blir møtt av en allé av levende lys.

Husk at all bruk av levende lys må være under kontrollerte former. Det er viktig at det følges opp og at man har et brannslukningsapparat i nærheten. Det er også viktig at man tar omgivelser og vindforhold under vurdering.

Du trenger:

En høy flettekurv eller hyggelig urne

Masse grønt granbar

Noen røde bær

Et saueskinn

En fakkel + lampeolje

1) Plasser fakkelen stødig og godt i midten av kurven. Fakler kan ofte kjøpes med løse, tunge festestykker og disse anbefales. Får du ikke fatt i dette, bør du bruke mye stein og sørge for at fakkelen ikke kan velte eller blåse overende. Kurven bør være så tung at den ikke kan veltes av f. eks. små barn, hunder eller katter.
2) Dander granbaret på den ene halvsiden av kurven slik at du får en frodig grønn busk og sett gjerne til noen bær som frisker opp. (Her kan du bruke alt fra Snebær fra hagen, til kunstige sopp, bær eller epler)
3) Legg saueskinnet over den andre halvdelen av kurven.
4) Tenn fakkelen og husk at du absolutt ikke bør fylle beholderen med for mye lampeolje.