Julestjerne jule- stemning

På toppen av tronen står julestjernen, en absolutt ener blant juleblomstene våre. Vi kjøper rundt 5,7 millioner julestjerner i Norge i førjulstiden, i følge Opplysningskontoret for blomster og planter. Julestjernen er også vår mestselgende potteplante på årsbasis, noe som er ganske imponerende tatt i betraktning den korte tiden den finnes i markedet.

 

En internasjonal stjerne
Vi er ikke de eneste som er storforbrukere av julestjerner. Det kjøpes rundt 117 millioner julestjerner i Europa i ukene fram mot jul, og vel 250 millioner julestjerner på verdensbasis.

Mange farger å velge mellom
Julestjernen finnes i stadig nye sorter i fargene rødt, burgunder, rosa, fersken, gyllen, kremhvit og hvit. Den finnes også som tofarget og hvitspettet. Jul er tradisjon og rødt er julens farge. Selv om vi kan velge mellom ulike farger, er det først og fremst de røde julestjernene vi kjøper. Hele 90 % av julestjernene som omsettes er røde, mens 8 % er hvite og 2 % er andre farger.

Julestjernen som presang
Julestjernen passer ypperlig som gave, og utvalget av sorter og farger gjør at du kan finne julestjerner og dekor som passer spesielt godt til mottakerens stil og farger. Rød stjerne med mose og kongledekor, eller hvit stjerne i gulldekorert potteskjuler og glitterkuler, er eksempler på forskjellige stilarter som kan brukes. Julestjernen kan også benyttes som snitt, og kan kombineres med andre typer avskårne blomster i en flott julebukett.

Levende julepynt
• Julestjerner er levende julepynt som krever litt ekstra oppmerksomhet.
• Plantene tåler godt å tørke opp mellom hver gang du vanner, men de må ikke tørke ut
• Julestjerner krever ikke ekstra tilførsel av gjødsel.
• Julestjerner trives aller best ved stuetemperatur
• Unngå plassering på trekkfull plass
• Julestjerner er ømfintlig for kulde, og må aldri utsettes for frost. Husk det, når du kjøper julestjerner i kaldt vær.

Alle foto: OBP