Adventstid

Det begynte å snø utenfor vinduene mine på Nesodden i kveld. I går tente vi på lysene på juletreet i hagen. Det syntes barnebarna var veldig kjekt. Nå har vi snart det største juletreet med lys - i alle fall i vårt nabolag. Vi vet at mange har glede av det. For noen år siden var det en liten tafsete furubusk som vi flyttet da sønnen fikk tomt. Nå er det blitt et stort tre.

Når snøen og kulden kommer, er det også viktig at vi tar vare på de største julegledene vi har i hagen på denne årstiden, nemlig småfuglene. Hos oss får de mat vinteren gjennom - og all verdens fugler - i alle fall dem som er vanlig i vårt strøk - kommer innom foringsautomatene dagen lang.  

Ellers klargjøres det til jul. Det vaskes og pyntes - og de første julegledene og julestjernene er allerede kommet på plass. Noen roser og noen tulipaner ble også kjøpt inn til helgen. Når blomstene står visnet i hagen, må vi ha noe som blomstrer inne. Farger og dufter av blomster må vi ha med oss uansett årstid.

Mange sitter og grubler på hva de skal kjøpe som gaver til jul. Det kan være til en mor, til en gammel tante eller til en annen slektning. Kjøp blomster sier vi. Mange har alt de trenger uansett. Men blomster blir man aldri lei av. Det gleder uansett alder og kjønn. Sett blomster på gavelisten med det samme - slik at du ikke glemmer det.

Men for all del - stress ikke. Det blir jul også om man tar seg tid til en kaffekopp og en god bok mellom alle de syv slagene av kaker og all rengjøring som må gjøres. Ta deg tid til å se på blomstene - ta deg tid til å tenke på våren og sommeren. Snart snur sola.

Er det noen av leserne våre som har fine bilder fra adventsiden så send dem til php@bygg.no. Det kan være blomster inne, eller det kan være hage i vinterdrakt eller det kan være bilder av småfugl på foringsplassen. Straks vi får bildene blir de lagt ut i vår billedkarusell fra leserne.