FoU ved Bioforsk Vest

Bioforsk Vest har eit nasjonalt ansvar for fagområdet "Hagebruk og grøntmiljø". Leiinga sit på Særheim i Rogaland. I tillegg har me avdelingar i Ullensvang i Hordaland, og på Njøs og Fureneset i Sogn og fjordane, skriv Bioforsk på sine heimsider.

 

Denne delen av Bioforsk skal vera leiande på FoU innanfor berekraftig og konkurransedyktig produksjon av veksthus- og planteskulekulturar, frukt og bær. Bioforsk Vest har eit landsdekkjande ansvar for FoU innanfor grøntmiljø. Regionalt arbeider me også med grovfôr og kulturlandskap.

Bioforsk Vest har landets fremste FoU-kompetanse på dyrking av grønsaker og bær i veksthus, produksjon av juletre og pyntegrønt, samt etablering og skjøtsel av grøntanlegg. Senteret har tilsvarande kompetanse for frukt og bær, inkludert avlingsregulering, næringsforsyning og dyrkingssystem. Me har også god kompetanse på plantevern i frukt og bær, grovfôrproduksjon, beitebruk, kulturlandskap, økologisk dyrking i jord og hagebruk, og resirkulering av organisk avfall. Næringsutvikling og miljørelaterte FoU-aktivitetar er også viktige arbeidsoppgåver ved Bioforsk Vest.